Jestem dorosły i nie będę się z tym ukrywał :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Wyłączające się żarówki
Zwiń
X
-
Wyłączające się żarówki
W mojej O II ostatnio pojawił się taki objaw:
po zapaleniu świateł po około dwóch - trzech sekundach gasną dwie żarówki pozycyjne w lewej tylnej lampie i zapala się na desce rozdzielczej kontrolka przepalonej żarówki.
Kiedyś pomagało poruszanie włącznikiem świateł (włączenie / wyłączenie / przeciwmgielne) i żarówki zaczynały znów świecić, ale ostatnio ta metoda nie działa już.
Dodam, że w serwisie na próbę podpiąłem nowy włącznik świateł, ale to nie pomogło.
Czy ktoś z Forumowiczów miał już taką usterkę ? Ktoś umie to zdiagnozować ?Dwuoctaviusz
starsza O1 1,8 `98 + LPG
i nowsza O2 1,6 `08
-
-
Doodeck, spróbuj obejrzeć kable i oprawki tych zarówek, czasami tam coś nie łączy.
Żeby tylko jedna gasła, to obstawaiłbym kończącą się żarówkę, ale przy dwóch raczej coś gdzieś przestaje łączyć po jakimś czasie.OII Combi 1.9 TDI BXE 2008 Ambiente ***234 kkm***
Opel Corsa 1.2 A12XER 150 Edition 2012 ***38kkm***
Komentarz
-
-
Doodeck, żarówki do wymiany
początek ich końca
u siebie miałem tak z DRL w halogenach czy W5W w przednich reflektorach
raz świeciły, raz nie i błąd na szafie, kolejne odpalenie i znowu ok
wymieniłem żarówki i jest okkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
Komentarz